torsdag 19 december 2013

Julbak

har stått på schemat ett tag nu. Har både bakat julgodis och lussebullar. Lyckades med allt. . . .oj vet inte när det hände sist. Gjorde till och med  frukostbullar som Joline bara älskar. Toppen. Har skrivit innan att det är svårt att baka glutenfritt. Och jag får hålla med, blir ofta degigt eller sten hårdt, men jag fick ett tips om lussebullar med mandelmassa i, som kanelbulle fast med saffran och mandelmassa istället. Blev jätte goda och det bästa av allt - fluffiga - toppen goda och Joline gillar dem. Nu ska dessa bullar med på julfest, julmiddagar och julfika. Är stolt över mig själv att jag lyckades. När det gäller glutenfritt ska degen vara kletig och så ska det jäsa extra länge.  
Nu laddar vi för julfest på Jolines skola, vi är klassföräldrar denna termin så i dag drar vi vårat strå till stacken. Julmusik, julpyssel och julfika. Kan bli en mysig kväll. Är alltid jobbig att få dessa uppdrag men det är ju alltid roligt när det väl är och när man väl få träffa alla barnen och deras föräldrar, ja jag vet men jag tycker det är viktigt att man känner till barnen och deras föräldrar. Behöver inte alls bli bästis med alla men bara känna igen deras ansikten och prata lite med dem. Allt blir ju lättare då. Ju äldre barnen blir desto mindre ser man varandra. Barnen leker och har aktiviteter men snart tar de sig dit själva.

Ha en bra torsdag.


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar