onsdag 15 maj 2013

Bröd i bakmaskin

har jag nu bakat. Denna gången ett som är lite mellan det ljusa och vårat mörka bröd med nötter i. J älskade bröd innan vi fick reda på detta med Gluten. En riktig mack tjej. Nu ett tag har det bara varit yogurt med special crunche i. En smörgås då och då men inte som innan - En smörgås varje dag innan skolan och efter skolan.
 Vi har även märkt en förändring med hennes mage. Hon har inte haft problem innan men nu måste vi få i henne lite mer fibrer. Så fiberhusk har inhandlats och kan användas i både köttbullar och i bröd. Hittade ett recept på  - http://cakingmyday.blogspot.se/ en sida jag får tips på. J har även frågat om hon kan äta farmors goda bröd. Tyvärr inte . . . . om man inte kan bakar det gluten fritt . . . . Hur som helst detta bröd tog jag i lite brödkryddor för det vet jag farmor har och tror det eller ej men det smakar nästan som farmors goda bröd. Inte alls lika men påminner ändå om det. så idag åt tjejen en stor portion fisk gryta till middag, tog ris en extra gång, åt två knäckebröd och två skivor av detta bröd. Sedan 1 1/2 timme senare åt hon två skivor till . . . .Tack underbara du får att du giller det mamma bakar.  Så hennes aptit just nu är det inte fel på. En sak man undrar är hur länge hon ev har haft detta. Vi har ju alltid tjatat på henne att hon måste äta. Varit sååååå himla pipplig med maten innan. Är så underbart skönt att hon äter och att hon själv vill äta.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar